lauantai 18. heinäkuuta 2015

Hevosetonko muka huoleton?..

.. Joo ei lähimainkaan mitään sellaista. Iita muutti eilen illalla uuteen kotiinsa, noin 47 km päähän meistä. Onneksi saatiin myytyä se noin lähelle, ja vieläpä ihan super kivaan kotiin! Huoli Iitasta on kuitenkin todella kova, sillä mitä vain voi sattua tässä vaiheessa, kun hepat vielä tutustuu toisiinsa ja temmeltää tarhassa. Mulla menee varmasti monta viikkoa, ennenkuin osaan lopettaa huolehtimisen ja luotan siihen että ne eivät nyt potki toistensa jalkoja piloille.. Rytmin uudelleen opetteleminen on myös osoittautunut todella hankalaksi! Heräsin aamulla tottuneesti 9 aikaan, valmiina lähteä antamaan aamuheiniä. Sitten muistin, että eihän minun tarvitsekkaan enää. Olin illalla laittanut kellon soimaan puoli 11, mutta en saanut ollenkaan unta enää yhdeksän jälkeen.. 

Eilen kun he hakivat Iitan, lähdin vielä mukaan auttamaan purkamisessa ja katsomaan mitä mieltä Iita on uudesta paikasta. Kun oltiin perillä, Iita vaikutti tosi rauhalliselle kopissa seistessään. Se vietiin erilliseen lautatarhaan, jotta hevoset saisivat tutustua toisiinsa rauhassa ilman mitään välikohtauksia. Iitaa tuntui kiinnostavan vain ruoka, mutta aina kun ruuna käveli poispäin Iitasta, se hätääntyi, ja oli vähän sitä mieltä että "minne oot menossa?". Tallilla asustelee siis vain yksi toinen hevonen joka on ruuna, ja sehän ihastui Iitaan heti ihan täysin, ja unohti olevansa ruunattu! Yritti jopa siitä lauta-aidan läpi hypätä Iitan selkään.. :D 

Lähdettiin joskus 11 aikoihin illalla ajamaan kotiin päin, jonka jälkeen heti tuli kuvaviesti puhelimeeni. Kuvassa oli aivan rikkinäinen lauta-aita... Hepat olivat päättäneet että yhteistarha on paljon parempi vaihtoehto. Onneksi yö oli sitten sujunut ihan hyvissä merkeissä ja tänään kun mentiin taas katsomaan Iitaa, se oli kuin kotonaan siellä. Kävi vain vähän haistamassa et "hei äiskä, kiva kun tulit käymään" ja lähti sitten heti takaisin heiniensä luo. Iita ei olisi kyllä parempaa kotia voinut saada, varmasti saa hyvää hoitoa ja liikutusta asianmukaisesti (ja saa välillä höllätäkkin;).









6 kommenttia:

  1. Onko Iita siis ylläpidossa vai myyty? Missäs Muru nyt asustaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myyty. Se on ollut myynnissä parisen kuukautta.. Muru asustaa samalla tallilla edelleen, sehän ei minun ponini ole joten en sen asioista päätä. :)

      Poista
  2. Tosi hienoa, että Iita sai hyvän kodin! Aina helpompi luopua, kun tietää, että toisella on kaikki hyvin :)

    VastaaPoista
  3. Ihana kuulla, että Iita pääsi noin hyvään kotiin ja tosiaan, noinkin lähelle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan super hyvä juttu :) ! Toivottavasti tamma nyt vaan käyttäytyis.. :)

      Poista

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksymisen jälkeen.

Jos tahdot lähettää negatiivisen kommentin, perustelethan mielipiteesi hyvin, ja kerrot miten voisimme parantaa. Jokainen tekee virheitä, myös minä. En julkaise kommentteja joita ei ole perusteltu / jotka ovat ilkeitä.