tiistai 9. kesäkuuta 2015

Old Mac's G2 Bootsit testissä


"Old mac´sit ovat hyvin jalassa pysyvät, ruununrajan yläpuolelle tulevat bootsit joissa on hyvin pitävä pohja. Bootseihin saa hokit tai nastat. Sopii kavioille, joiden pituusmitta on suurempi kuin leveysmitta. Istuu myös pyöreälle kaviolle, mutta jos kavion leveys on suurempi kun pituus, tällöin emme suosittele tätä bootsia.

Erinomainen vaihtoehto ensimmäiseksi bootsiksi kengättömyyteen siirryttäessä!"




Testattiin tänään ensimmäistä kertaa ihan kunnon maastolenkillä, miten nämä bootsit istuvat jalkaan ja pysyvätkö edes meidän vauhdissa mukana. Tehtiin aika monipuolinen lenkki, ensin käveltiin ihan hiekkatietä pitkin noin kilometri ja sitten käännyttiin metsäpolulle joka oli kasvanut yllätyksekseni umpeen. Iita onneksi on nyt ollut laitsalla kokoajan, eli se ei ollut juurikaan nälkäinen - muuten se olisi kiskonut heinää maasta ja puista kokoajan ja olisin joutunut hermostumaan sille! :D

Mentiin metsätietä parisen kilometriä ja käännyttiin sitten takaisin. Maasto oli oikeastaan sinne päin pelkkää ylämäkeä, kiviä, oksia, kuoppia ym.. Iita ei kuitenkaan yhtään kompuroinut tai muuta, joten bootseista ei ollut haittaa hankalassa ympäristössäkään. Mentiin siellä käyntiä ja ravia.

Seuraavaksi suunnattiin taas hiekkatietä pitkin meidän omalle pellolle, johon oli laitumen siirron jälkeen muodostunut kiva tasainen ja pehmeä alue, jossa voisi vähän päästelläkkin. Ravailtiin hetki (Iita juoksi kuin mikäkin ravihevonen tuhatta ja sataa, hirnuen samalla kokoajan..) ja sitten otettiin parit laukkapätkät. Ensin kaksi kertaa lyhyt suora, ja sen jälkeen käveltiin ihan toiseen päähän peltoa, ja laukattiin suoraan toiselle puolelle peltoa. Bootsit ei häirinneet meidän menoa ollenkaan! Aluksi hieman epäilin, että pyörivätköhän ne jalassa, mutta olivat pysyneet ihan paikallaan kokoajan. 

Kyllä antaisin näille aika hyvän arvosanan - ovat ihan kestävät, suht siron näköiset jalassa, eivät häiritse hevosen työskentelyä mitenkään ja ne on todella helppo pukea (ennenkaikkea!). Iita on ehkä maailman huonoin hevonen nostamaan jalkojaan, haluaisi laskea ne kokoajan alas, mutta bootseja laittaessa ei kauaa tarvitse jalkaa nostaakkaan kun asettaan vaan sen kavion ympärille. Nämä aukeaa melkein pohjaan asti, joten pointsit siitä. Kiinnitys tapahtuu ensin vuohiskuopan yli menevällä remmillä joka laitetaan napakasti tarralla kiinni, ja sen päälle tulee sitten nämä bootsin reunat, jotka kiinnitetään kavion taakse isolla tarralla. Tuon tarran päälle tulee vielä koko kavion ympäri menevä nahkaremmi, joka suljetaan myös takaa.

Juuri vuoltuihin kavioihin nämä olivat hieman isot sivuilta, mutta kun väliin laittoi villasukan niin sekin asia korjaantui. Ne sukat ovat tietty siellä myös ihan sen takia, etteivät bootsit hankaa ruununrajan ihoa rikki. 


Loppuun vielä havainnollistava kuva siitä, miten Iita on päättänyt muuttua mustangiksi + lyhyt hepulivideo.. Hauskaa viikon jatkoa teille kaikille!

Tää on jo pelottavaa!.. Toi musta karva vain sikiää kokoajan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksymisen jälkeen.

Jos tahdot lähettää negatiivisen kommentin, perustelethan mielipiteesi hyvin, ja kerrot miten voisimme parantaa. Jokainen tekee virheitä, myös minä. En julkaise kommentteja joita ei ole perusteltu / jotka ovat ilkeitä.