maanantai 25. toukokuuta 2015

Läheltä piti - tippuminen & kouluvääntöä

Joku oli vissiin pikkusen innoissaan viikon tauon jälkeen....

Ja tässäpä oikeaoppinen laukannosto
Ja hieman pohkeenväistöä laukassa..

Sit esiteltiin hieman kouluponin liikkeitä

Ja taas..
Ai mitä! En huomannu sua siel seläs yhtään!
Ja äiskä miettii että mitä just tapahtu :D

Okei. Mistähän sitä aloittaisi pitkän tauon jälkeen.. Lukijoita on hävinnyt pari - ok, ihan ymmärrettävää. Olin kaksi kuukautta työssäoppimassa Amarillossa, jossa tein lähinnä iltavuoroja. Nyt onneksi alkoi kesäloma ja aion taas postailla ahkerasti!

Iitassa muutoksen huomaa kyllä heti, kun sitä ei liikuteta kunnolla tuollaiseen aikaan. Toki joka viikko se sai liikuntaa, mutta erittäin vähäiseen se jäi. Poni jaksaa hädin tuskin laukata kolme kierrosta kenttää ympäri ja on sitten jo niin väsy, että oikeasti saa raivolla tuupata eteenpäin.. Eteenpäin ollaan menty siinä suhteessa, että se meidän vaikeampi laukka ei ole enää niin hankala. Se nousee melkeimpä aina oikein, ainakin silloin kun itse jaksan keskittyä ratsastukseen enkä häsellä omiani. Tamma osaa myös rentouttaa eturuumiinsa jotenkin paljon paremmin nykyään. Olen huomannut että kun ratsastan ympyrällä ja asetan pohkeella ja puolipidätteillä hevosta hieman paremmin ympyrälle, ja kun se tekee niinkuin toivon sen tekevän, rentoutan ohjat jättäen kuitenkin hieman paremman tuntuman sisäohjalle - hevonen rentoutuu ja pyöristyy hieman. Harmillisesti se tekee niin vain parin sekunnin ajan, mutta parempi sekin kuin ei ollenkaan. Ollaan tehty myös paljon siirtymisiä, joilla herätellään sitä herkkyyttä pohkeelle ja avuille ylipäätään.

Iitan huonontuneen kunnon huomaa myös ihan päältäpäin. Kaulan lihakset ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen, ja jalat ovat aivan ruikelot - tulee mieleen se aika kun Iita tuli minulle ylläpitoon. Jostain syystä takajalkojen ylimmät lihakset ovat pysyneet hyvinä, ne ovat oikeastaan aina olleet melko hyvässä kunnossa ja tasaisesti treenatut molemmilta puolilta takaapäin katsottuna. Viime el. käynnillä hän huomautti että ehkä ihan pikkuriikkisen on toispainoitteinen takajalkojen lihaksisto, mutta se taitaa olla nyt korjattu ihan suht hyvin, kun ollaan tehty molempiin suuntiin työskentelyä tasaisesti yhtä paljon.   



Laukan laatu näyttää ainakin kuvissa tosi paljon paremmalle, vai mitä olette mieltä? Videoita en kyllä viitsi edes tänne julkaista - niissä meno näyttää jotenkin niin löysälle ja mitäänsanomattomalle. Hevonen oli todella laiskalla päällä ja sain kyllä hoputtaa sitä liikkumaan. Nähtävästi me ruvetaan treenaamaan puomityöskentelyä laukassa - ja paljon! Uskon että Iitan mystinen takajalan ongelmakin on nyt poissa, kun se on saanut levähtää aika paljon. Tuon takia laukannostotkin on parantuneet varmasti paljon. 

Tallissa pitäisi tehdä iso kevätsiivous.. Iitan karsinan tyhjensin eilen aivan kokonaan ja annoin sen kuivua yön yli. Tänään sitten täysin puhtaat purut sinne tilalle ja hieman tallin järjestelyä. Voisin kuvata jossain vaiheessa varustepostausta, jos saisin aikaiseksi, ja jos se ketään kiinnostaa?.. Meillä on kyllä niin paljon tuota roinaa, että en tiedä kuinka pitkä video siitä tulisi. :D Kevätremppa pitäisi tehdä myös molempien ponien kohdalla! Iita pitäisi pestä korvista varpaisiin, varsinkin häntä täytyisi puunata takaisin valkoiseksi. Oletteko kuulleet tai testanneet tätä uutta keksintöä, jossa hevosen häntä pestään ketsupilla? Sen pitäisi nähtävästi valkaista häntä? Toimiiko?.. Minua hieman epäillyttää se - mutta ainahan voisi kokeilla! Tosin luulisi että kun se on ketsupilla käsitelty, siihen jäisi sellainen rasvainen pinta, joka keräisi kaiken pölyn ja lian?

Huomasin eilen että Iitalta puuttuu yhdestä jalasta kenkä kokonaan. Voitte uskoa miten iloinen olin..! Noissa kengissä on vielä kiintohokit, eli ovat normikenkiä kalliimpia. Jossakin se puuttuva kenkä nyt lymyää kaiken mutavellin seassa tarhassa, ja se pitäisi kaivaa sieltä jostain pois, jotta sen voisi käyttää mahd. ensitalvena. Suunnitteilla on että otetaan kaikki kengät pois ja kokeillaan toimiiko ilman kenkiä enää. Ostin sille varmuudeksi bootsitkin, joita tosin ei olla sovitettu vielä, sillä kengät ovat yhä jalassa. Käytättekö teidän hevosilla bootseja? Minkä merkkisiä, ja oletteko olleet tyytyväisiä?







Voi ei tuota Iitan kaulaa.. Missä lihakset :(


Löytyikö lempikuvaa?

11 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia, varsinkin nuo Iitan maastoilumuuvit! :D Kannattaa muuten kiristää vähän tuota yläturpista, tulee liian kova paine ohuelle ja heikolle nenäpiille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo oon koittanu säätää sitä silleen että toi turpis ei valuis alas, tuloksetta.. Pitää taas tehdä lisää reikiä noihin suitsiin että sais vähän ylemmäs nostettua noita hackiksia.. :/

      Poista
  2. Hahah nuo "tippumis"kuvat! :D Hyvin kuitenkin pysyit tuolla selässä! Todella hienoja nämä kaikki kuvat!

    VastaaPoista
  3. Kiva blogi ja tosi hauskoja kuvia:-) liityinkin lukijaksi.Minun blogini löytyy osoitteesta http://lillijahevoset.blogspot.fi, jos kiinnostaa.

    VastaaPoista
  4. Sori jos sulta kysyn mutta onko Tiia poistanut bloginsa?
    ps. aivan ihania kuvia! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole minun tietääkseni :)
      Kiitos!

      Poista
    2. Voisitko kertoa sen osotteen? :)

      Poista
    3. Sama osoite on edelleen mutta blogi on piilotettu joksikin aikaa.

      Poista

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksymisen jälkeen.

Jos tahdot lähettää negatiivisen kommentin, perustelethan mielipiteesi hyvin, ja kerrot miten voisimme parantaa. Jokainen tekee virheitä, myös minä. En julkaise kommentteja joita ei ole perusteltu / jotka ovat ilkeitä.