perjantai 12. kesäkuuta 2015

Maastoesteillä!



Tänään vuorossa oli hieman erilainen päivä, sillä päätin hypätä tuollaista kotitekoista maastoestettä. Ensin ajattelin rakentaa pari eri estettä, mutta aurinko paahtoi taivaalta niin kovasti, että olin hiestä läpimärkä, kun sain raahattua edes tuon yhden esteen tarvikkeet pellolle. Luovutin siis ensimmäisen esteen kohdalla ja päätin hypätä pelkästään sitä.

Kun mentiin pellolle, Iita pelkäsi estettä jo sen nähdessään kaukaa.. Siinä hetki peruuteltiin ja tapeltiin, mennäänkö lähemmäs vai ei. Lopulta minä voitin väittelyn, ja mentiin haistelemaan estettä. Tai siis Iita haisteli, en minä.. 

Alkuverryttelin ihan vaan käynnissä taivutellen molempiin suuntiin, ja koitin myös hieman väistättää sisäpohkeella samaan aikaan. Kun käynnissä sujui molempiin suuntiin, otettiin myös ravia. Ensin keventäen, sitten istuin satulaan. Kun sain kaulan suht rennoksi ja taipuvaiseksi, nostin laukan vasempaan kierrokseen.   







Ruvettiin aikalailla heti hyppäämään. Aloitettiin vaikeampaan suuntaan, johon hypyt meni ihan ok. Tultiin usein aika lähelle estettä, mutta sekin korjaantui kun toistettiin hyppyjä tarpeeksi monta kertaa. 

Vaihdettiin este toisinpäin ja tultiin sitä myös helpompaan suuntaan, jossa olikin jo paljon helpompi ratsastaa! Iita oli niin innoissaan, että nosti laukan tosi herkästi ja laukkasi kivasti omalla moottorilla eteenpäin. Vissiin ihan hyvää vaihtelua, en ole koskaan nähnyt sitä noin innokkaana :D Hassu se on. Hypyt meni paremmin helpompaan suuntaan, joten tultiin lopuksi vielä pari kertaa siihen vaikeampaan kierrokseen. Loppuverkaksi oli ravia ympyrällä, koska hevonen oli jo aivan hiestä läpimärkä.. Loppuverkassa Iita meni super kivasti! Olin hieman yllättynyt ;)







4 kommenttia:

  1. oi vitsi miten ihania kuvia! ♥

    VastaaPoista
  2. Kiva nähdä miten Iita on mennyt eteenpäin sun kanssa ja ihan mahtavia kuvia! Onkos Iitasta tullut paljon kyselyitä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! :) eilen se oli kyllä tosi miellyttävä ratsastaa! Kyselyitä on tullut jonkin verran ja eräs nainen on tulossa koeratsastamaan lähiaikoina. Harmittaa ihan tosi paljon kun pitää myydä näin hyvä hevonen pois.. :/

      Poista

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksymisen jälkeen.

Jos tahdot lähettää negatiivisen kommentin, perustelethan mielipiteesi hyvin, ja kerrot miten voisimme parantaa. Jokainen tekee virheitä, myös minä. En julkaise kommentteja joita ei ole perusteltu / jotka ovat ilkeitä.