sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Myydään 10 vuotias haflingertamma

Olette varmaan miettineet, minne olemme hävinneet. Elämä on kääntynyt hetkessä aivan yläsalaisin. Joskus kaikki ei aina mene niinkuin haluaisi menevän. Minua pelottaa hurjasti ajatus siitä, mitä tapahtuu kun oma hevoseni ei enää seisokkaan talomme viereisellä pellolla.. Mitä minä teen päivät? Jatkanko hevosharrastusta enää? En tahdo käydä ratsastuskouluissa, mutta en tahtoisi kiintyäkkään vuokrahevoseen.. Minne ja millaiseen paikkaan Iita menee? Miten se voi siellä? Pärjääkö uusi omistaja sen kanssa? Saahan se varmasti loppuelämän kodin..?



Myydään vain hyvään kotiin opiskelujeni takia, 10 vuotias haflingertamma Nayrobi.

Säkäkorkeus 147,5 cm, kantaa aikuisenkin kepoisesti. Koulutustaso noin heB/70cm. Luonteeltaan jotenkin varsamainen edelleen ja välillä höseltää, mutta erittäin kiltti muuten. Tarvitsee säännöllisen liikutuksen (väh. 3 krt viikkoon) ja pitkät tarhausajat - sopisi vaikka pihattoon.

Monitoimitamma jolla pystyy hyppäämään, ajamaan, maastoilemaan ym.. vain taivas on rajana. Tämän kanssa pärjää vain jämäkkä ja kärsivällinen ihminen, joka ei pienistä hätkähdä. Kyseessä hevonen joka oppii huonot tavat kerrasta.. Sopeutuu uuteen talliympäristöön melko hitaasti ja vaatii oman aikansa tottuakseen. Aiemmin ei ollut tyytyväinen laumassa mutta nyt on tullut toimeen kahdestaan shettiksen kanssa. On myös hyvin kiintyväinen ihmisiin ja muihin hevosiin, siksi en halua että lähtee kiertoon. Eli etsimme tälle loppuelämän hyvää kotia jossa saa tarpeeksi liikuntaa ja virikkeitä.. En luopuisi, ellei olisi pakko..

Lisätietoja saat facebookissa yv:llä (Elli Korhonen) tai soittamalla numeroon 0442142880.

14 kommenttia:

  1. Voi ei! Toivottavasti Iita saa parhaan mahdollisen kodin! Voimia sulle <3

    VastaaPoista
  2. Toivon niin kovasti, että tämä ihana hevonen löytäisi hyvän kodin. Voimia paljon ja hyvän työn olet tämän yksilön kanssa tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Eiköhän me Iitalle löydetä hyvä koti.. Ja kyllä täytyy myöntää että ison työn olen kyllä tehnyt!

      Poista
  3. Voi ei! Tosi ikävää, että joudut myymään... Meidän yksi hevonen kolmesta jouduttiin myymään, sillä kaikkia ei ole varaa pitää. Olin ja olen vieläkin kiintynyt tammaan, vaikka se oli meillä vain 2 vuotta, mutta kaiken kokeman jälkeen en voi unohtaa sitä millään. Nyt tamma asustelee onnellisesti pienratsastuskoululla ja tekee tuntihommia joka päivä tunnin tai pari, mutta takajaloissa olevien kinnerpattien takia sillä ei voi enää hypätä... Kenttäkin on ulkona (maneesia ei ole) mikä on minusta suuri plussa, sillä eihän se hevoselle kivaa joka päivä työskennellä sisällä. Ainoa asia mikä minua häiritsee, että tamma täyttää vasta 7 ja "jo nyt" joutuu siirtymään rennompaan käyttöön. Toivottavasti löydät omalle tammallesi juuri Sen oikean ostajan. :) Paljon tsemppiä, kalleimasta luopuminen on vaan niin hankalaa! :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuripa siksi en haluaisi myydä ratsastuskoululle.. :/ paikka jossa hevoset saisivat elää pihatossa tai muuten oleskella isoissa metsätarhoissa hevoskavereiden kanssa, ja jossa liikunta olisi monipuolista, olisi unelmapaikka Iitalle. Eli toisinsanoen paikka jossa ajateltaisiin hieman enemmän hevosta kuin omaa tahtoaan. :)
      Hyvästien sanominen tulee olemaan hankalaa, mutta en voi ajatella itsekkäästi - hevonen tarvitsee liikuntaa ja huomiota enemmän kuin mitä se nyt saa.. Opiskelut vievät aivan liikaa aikaa, sillä olen melkein kokoajan työssäoppimassa ja teen iltavuoroja. Tämä vain on semmoinen tamma, että en tiedä miten saan kaupattua.. Joka pennin arvoinen se on varmasti, mutta sen huomaa varmasti vasta kun saavuttaa luottamuksen ja arki alkaa sujumaan uudessa paikassa. Kiitos sinullekkin tsempistä!

      Poista
  4. Et ole ylläpitoa harkinnut?

    VastaaPoista
  5. Voi ei otan osaa! Omasta hevosesta on kyllä todella hankala luopua. Iso tsemppi ja voima hali sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.. On tähän yritetty henkisesti valmistautua jonkin aikaa.

      Poista
  6. Ihan ekaks haluisin kysyy sellasta suuntaa antavaa hintaa että oisko mahollista tarjota koti tolle hepalle😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, maksoin Iitasta aiemmin sen 3000€, nyt olen tehnyt ison työn sen kanssa ja kouluttanut sitä eteenpäin, joten hinta on noussut siitä pikkusen.. Mitääm tiettyä hintaa en ole varmaksi lukinnut :)

      Poista
  7. Sopiiko iita ekaks omaks poniks? Oisin ottamas omaa tallii ja oon ratsastanu sellaset 3 v säännölllisedti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en kyllä myy ensiponiksi - ainakaan jos olet ratsastanut vain kolme vuotta.. Ensiponiksi voisin harkita myyväni jos vanhemmat olisivat myös hevosihmisiä ja läpiliikuttaisivat tammaa myöskin.

      Poista

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksymisen jälkeen.

Jos tahdot lähettää negatiivisen kommentin, perustelethan mielipiteesi hyvin, ja kerrot miten voisimme parantaa. Jokainen tekee virheitä, myös minä. En julkaise kommentteja joita ei ole perusteltu / jotka ovat ilkeitä.