lauantai 21. maaliskuuta 2015

Kevättä rinnassa.. (kuvapommi)



Heräsin aamulla 6.00, kävin heittämässä hevosille heinät ja sitten söin itse nopeasti jotakin aamupalaa. 6.40 lähdettiin sitten Iitan kanssa naapuritallille kengitykseen, sillä Iitan melkein jokainen kenkä vinksotti miten sattuun - ja sen takia en ollut päässyt liikuttamaan hevosta kunnolla viikkoon tai kahteen. Ollaan tehty oikeastaan vaan maastolenkkejä, vaikka ei me kentälle oltaisi päästy muutenkaan kun se on ollut peilijäätiköllä. 

Kengityksessä meni noin kaksi tuntia, koska se tehtiin ilman rauhoitusta ja Iitalla on vielä opettelemista niiden jalkojen ylhäällä pitämisessä. Kuulemma tammalla on lähtenyt kaviot tosi kovaan kasvuun, hirveästi oli tullut pituutta! Ja sen kyllä huomasi kun vertasi vuoltua kaviota ja kaviota jolle ei oltu tehty vielä mitään. Kun kengät saatiin jalkaan, lähdettiin kentälle pyörimään. Pohja oli melko jäinen vielä, sillä oli aamu ja aurinko oli alkanut vasta paistamaan. Se onneksi kuitenkin suli jonkin verran siinä ajassa kun lämmiteltiin käynnissä ja ravissa.  


Lun lemppari!
VOI EI tappakaa noi mun kädet.....

Aluksi tein tälläistä tehtävää: puoli ympyrää harjoitusravia-pysähdys-peruutus-puoli ympyrää käyntiä-puoli ympyrää ravia, jne.. Siirtymiset menivät tosi hienosti, varsinkin ravipysähdykset ja peruutukset. 

Kun olin tehnyt tuota tehtävää molempiin suuntiin kymmenisen minuuttia, rupesin tekemään paljon voltteja ja yritin saada Iitan väistämään pohjetta mahdollisimman hyvin. Otin myös pohkeenväistöä keskihalkaisijalta uralle molempiin suuntiin. Väistöt meni myös tosi kivasti, tamma oli herkkä pohkeelle ja istunnalle. Pian nostinkin jo ravista laukkaa, ja huomasin että Iita on todellakin ruosteessa noissa nostoissa. Ei olla laukattu varmaan kahteen kuukauteen muuten kuin maastossa.. Voitte siis varmaan kuvitella miten nostot sujuivat alkuun! Kun Iita hoksasi mistä on kyse, ne alkoivat sujumaan ihan suhteellisen hyvin. Nostin myös vaikeampaan suuntaan, josta ei valitettavasti saatu kuin pari kuvaa, mutta ei sen väliä. Eka nosto meni pieleen ja Iita tarjosi väärää laukkaa, joten yritettiin vielä uudestaan - ja oikea laukkahan sieltä sitten tuli. Kovasti kehuja vaan tammalle ja kokeiltiin vielä pari kertaa uudestaan. 

Laukan-nostoja otin melko paljon, koska ei olla pästy treenaamaan sitä ollenkaan. Myöskin väistöjä tehtiin ihan ennätysmäärä, joten ainakin lavat aukesi ponilla hyvin.. IIta päätti laukassa kyllä vetää ihan omat moovinsa, ja varmaan 7 kertaa teki kunnon rodeohypyt mulle! Juuri olin nostanut vielä jalkkarit ylös, joten oli kyllä erittäin epämukava kokemus kun pukkeja tuli enemmän kuin koskaan - ja sellaisia kauniita takajalkaloikkia.. 








JA SITTEN HIEMAN NIITÄ IITAN OMIA JUTTUJA...





Löytyikö teiltä lempikuvaa? Onko teidän hepoilla kevättä rinnassa vielä?


5 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Menette kyllä tosi nätisti ja istuntasikin on kehittynyt todella paljon. Ainut vaan mikä häiritsee on tuo nenäpiillä oleva turparemmi, mutta ei hän tuollaista näe selästä käsin :) Onko muuten Iitan kesän "kohtalo" selvinnyt? (Eli pystytkö pitämään sen)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)! Joo se on näköjään valahtanut taas, pitänee tehdä lisää reikiä.. Kyllä Iita mulla pysyy niin kauan kun rahaa riittää.

      Poista
  2. Ihania ratsastuskuvia pitkästä aikaa! Kivaa menoa:) Varsinkin osassa Iita kulkee ainakin hieman ryhdikkäämmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin Tykkään näistä! :) kyllä Se siitä pikkuhiljaa alkaa kulkemaan maltillisemmin, reeniä vaan nyt kovasti kun kentällä pystyy menemään!

      Poista
  3. Voi Iita! Ihania kuvia, toinen taisi kyllä nauttia. :)

    VastaaPoista

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksymisen jälkeen.

Jos tahdot lähettää negatiivisen kommentin, perustelethan mielipiteesi hyvin, ja kerrot miten voisimme parantaa. Jokainen tekee virheitä, myös minä. En julkaise kommentteja joita ei ole perusteltu / jotka ovat ilkeitä.